De voor- en nadelen van keramiek

Keramiek bestrating is relatief nieuw (ca. 4 jaar) op de Nederlandse markt. MBI De Steenmeesters zijn er trots op het hoogstaande Italiaanse merk Mirage te mogen vertegenwoordigen in Nederland, een exclusief merk met meer dan 130 miljoen vierkante meters geleverde tegels als referentie. Kwalitatieve tegels die onderscheidend zijn door de designs. Door gebruik te maken van een groot aantal printstations levert dit vier tot acht verschillende uiterlijkheden per serie op. Hierdoor ontstaat een natuurlijk uitziend en levendig terras. Mirage biedt de hoogste kwaliteit en is een absolute aanrader als u hoge eisen stelt aan uw tuinontwerp.

Voordelen hoogstaande keramische tegels

Keramiek vertegenwoordigt de maximale voordelen in gebruik. Keramiek kan in elk denkbaar design geproduceerd worden, zonder beperkingen. Een droomterras – dat jaarrond bruikbaar is – wordt hiermee voor iedereen bereikbaar.

  • Slijtvast en stoot- en krasbestendig
  • Uv-bestendig; dus geen verkleuring
  • Door en door geproduceerd (indien de tegels gezaagd worden, dan is de kleur die u dan ziet gelijk aan de kleur van de rest van de tegel)
  • Bestand tegen temperatuurschommelingen
  • Mos- en schimmelwerend en bestand tegen zuren/zouten en de meeste chemicaliën
  • Antislip oppervlak R11; dit houdt in dat de tegels toegepast kunnen worden bij zwembaden en onder een helingsgraad van 19-27 graden
  • Vorstbestendig en hittebestendig; -50 °C tot +60 °C

Nadelen van keramiek

Het (mogelijke) nadeel dat wij kunnen noemen van keramiek is de aanschafprijs. Naast dat we hier over een duurder bestratingsmateriaal praten, worden er ook andere eisen gesteld aan de verwerking. Uiteraard gaat de hoge kwaliteit van de keramische producten van Mirage gepaard met een passende prijs.

Aandachtspunten

Keramische tegels zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en dus ook kwaliteiten. Oorspronkelijk kwamen de keramische tegels voornamelijk uit de omgeving van het Italiaanse Bologna: de bakermat van de Europese keramische industrie met hoge kwaliteitsstandaarden.

Vaar niet blind op Italian design alleen

Italiaans keramiek heeft een goede naam gevestigd in Nederland. Dit wordt ook opgepikt door andere leveranciers die proberen mee te liften op dit succes met teksten als ‘Italian Design’. Let hier goed op, deze term op zich staat niet garant voor een mooie en/of kwalitatieve tegel. Vraag altijd naar referenties! MBI De Steenmeesters kan u adviseren over de keramische tegels die bij uw toepassingen passen.